top of page

villa Broek op Langedijk

3D, ontwerp en interieuradvies

Wij kwamen er niet uit toen wij gingen nadenken over hoe wij ons nieuw aangekochte huis met achthoekige woonkamer wilden inrichten. En daarom gingen wij op zoek naar een interieurstyliste. Via haar aansprekende website kwamen we bij Ruudje uit. En dat bleek een schot in de roos. Na een korte intake begreep Ruudje precies wat onze wensen waren en werkte ze dat uit tot een duidelijk 3D-ontwerp. Hierdoor vielen voor ons de puzzelstukjes op zijn plek. Het betekende wel dat we één en ander moesten gaan verbouwen maar door de 3D-tekening hadden we een goed beeld van hoe het uiteindelijk zou worden waardoor we de verbouwing ook daadwerkelijk aandurfden. Met Ruudjes ideeën en adviezen zijn we aan de slag gegaan en we zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Zelf waren we nooit op dit idee gekomen maar toch is het helemaal “ons” huis geworden!

 

Je kunt heel goede afspraken met Ruudje maken over de omvang van de opdracht. Bij ons was dat met name de indeling van de woon- en eetkamer en kleuradvies. Daarmee heeft ze ons zo enorm op weg geholpen dat we de inrichting daarna verder zelf hebben uitgezocht (met de tips van Ruudje in ons achterhoofd; dat dan weer wel!).

 

Het fijne aan de samenwerking met Ruudje is dat ze duidelijk, eerlijk, praktisch en enthousiast is. En verder is ze gewoon heel gezellig! 

 

Cees en Ingrid

appartement Haarlem

uit het Algemeen Dagblad

Van een oud huis naar een nieuwbouw- appartement; het was even omschakelen, maar het is prima gelukt. “Zo groot zijn de verschillen nou ook weerniet,” zegt Aafke. “In het oude huis hadden we ook veel leegte, net als hier. En ook daar stonden al designspullen.”

Het stel heeft lang getwijfeld over de koop van het appartement. Aafke: “De vorige bewoonster had overal tomaatrood tapijt gelegd, zelfs op enkele wanden zat tapijt. De muurtekening die ze zelf had geschilderd – Grieksezuilen –maakte het er niet beter op.”

Ruimte en ligging gaven uiteindelijk de doorslag- en met behulp van interieurarchitect Ruudje Hofstee kreeg het huis een facelift. Alle muren gingen eruit en de hele ruimte werd opnieuw ingedeeld. Eigenlijk zou iedereen zo ‘n deskundige moeten inschakelen, vindt Aafke.

“Veel interieurs zijn toch een beetje mislukt, inrichten is echt een vak apart. Mensen zijn vaak blind voor de fouten die ze daarbij maken, denk ik. Ruudje zei gewoon: ‘Die kast is lelijk, die moet je wegdoen. Ander advies: als je plinten neemt, neem dan hoge, dan zie je ze tenminste.” En ze adviseerde een donkerblauwe keuken. “Dat had ik zelf nooit gedurfd, ik had vast voor veilig wit gekozen. Maar het blijkt een prachtige, neutrale kleur.”

Ook over de houten afscheiding tussenkeuken en woonkamer twijfelden Aafke en JuLes. Een vriendin zei: ‘Dan heb je geen contact met je gasten als je in de keuken staat. Maar alleen het fornuis is door de afscheiding aan het zicht onttrokken. En als je staat te bakken heb je toch geen tijd om met je gasten over het leven te babbelen.”

 

woonark Monnickendam

3D, ontwerp en styling

Bij de totale verbouwing van onze woonark hebben wij gekozen voor begeleiding en advies door de styliste Ruudje Hofstee. Zij heeft een uitstekende kennis op het gebied van kamerinrichting. Da`s leveren op maat, dat is u vraagt en wij draaien, maar wel draaien met grote kennis van zaken en smaak.
De samenwerking met Ruudje is ons uitstekend bevallen omdat zij haar nek uitsteekt en wezenlijk geïnteresseerd is. Van ons uit bekeken omdat ze steeds met mooie oplossingen komt, of als we het een keer niet eens waren, met werkelijke alternatieven. Ons uitgangspunt bleef altijd centraal staan.
Haar advies en hulp bij de keuken-keuze bleek achteraf essentieel, want het is het werkelijke hart van het huis geworden. De verschillende kamers hebben allen hun eigen sfeer maar zijn harmonieus verbonden met de andere kamers door dat er elementen blijven terugkomen. Elk onderdeel en element is uitvoerig besproken waarna uitgezocht, bedachtzaam overwogen, nergens koopimpulsen, en daardoor geen budget overschrijdingen.
Eenheid zonder eenvormigheid, het heeft geleid tot een zeer sfeervol huis. We genieten er nu nog van, elke dag opnieuw.

Herman Volkers en Valeria Pachl

villa Aerdenhout

3D, ontwerp en styling

Via het internet zijn we in contact gekomen met Ruud Hofstee die na een inleidend gesprek, een driedimensionale impressie van ons aangekochte huis gemaakt heeft. Onze ideeën waren hierin bijzonder goed verwerkt, de aanvullende suggesties van haar kant waren vaak verrassend en kwamen zeer goed overeen met onze wensen . Aangezien we gedeeltelijk met bestaande bouw te maken hadden bleek het indelen van sommige ruimtes een hele uitdaging en de creativiteit en kennis van Ruud, samen met haar 3D impressies, hebben er voor gezorgd dat we een goed inzicht kregen van de verschillende mogelijkheden en de juiste keuzes konden maken. Ook bij de stijl en sfeerbepaling van het huis heeft Ruud ons leken geweldig geholpen. De wens van “sfeer en gezellig maar ook modern” is bijzonder goed en vaak verrassend door Ruud ingevuld waarbij alle facetten en elementen uitstekend bij elkaar passen en prachtig in balans zijn.

Wij hebben heel prettig met Ruud samengewerkt en kijken terug op een leuke bouwperiode met een prachtig eindresultaat.

Birgit en Ton

 

 

 

 

huis Spanje

3D en ontwerp

‘n Huis kopen is één, maar dan komt de uitdaging, hoe gaan we onze plannen verwezenlijken?
Via, via kregen wij de naam van Ruud Hofstee te horen en na een eerste gesprek in Holland is zij naar La Herradura gekomen en heeft hier ter plekke een 3D tekening gemaakt.
Ruud heeft alle tijd voor ons genomen en hoewel wij al wat zaken op papier hadden gezet, heeft zij ons met haar enthousiasme en kennis van zaken enorm geholpen.
Eerst heeft ze onze ideeën aangehoord en daarna is ze hier ter plekke begonnen met de 3D tekeningen. Dat is nog een hele klus, zaken nameten en uitvinden of het bouwtechnisch mogelijk is.
Met haar kennis van zaken en originele ideeën, heeft Ruud een geweldige prestatie geleverd. Het plan staat nu ook werkelijk op papier.
Dit helpt enorm, wanneer je met bouwers en mensen van de gemeente gaat praten.
De plannen liggen nu bij de gemeente en hopelijk starten we snel met het verwezenlijken van onze droom.
Huub en Wil van Dijk    La Herradura Spanje

 

tv commercials

3D setdesign en styling

Over Ruudje Hofstee kan ik een lang verhaal houden.
Want onze samenwerking is van lange duur. Het komt er op neer dat ik in de afgelopen dertig jaar waarin ik commercials regisseer een zeer nauwe samenwerking heb met Ruudje. Ze heeft een goed luisterend oor, begrijpt wat de bedoeling is en leeft zich in. Haar energie is onuitputtelijk. Ze heeft een goede smaak. Haar voorbereidingen zijn zeer zorgvuldig en door haar vele contacten en kennis is zij in staat om altijd weer met verrassende requisieten te komen waardoor de sets mede door haar hand een prachtig eindresultaat opleveren.

Will van der Vlugt
Caramel Pictures Amsterdam - Miami - Mumbai

 

 

kantoorpand Nieuwegein

ontwerp en inrichting

Ruudje,

Je hebt me gevraagd een referentie voor je inspanningen aan de Coltbaan te schrijven. Heb je iets aan de volgende tekst?

Na een prettig eerste kennismakingsgesprek over de verbouwing van ons woonhuis heb ik Ruudje gevraagd te helpen bij de inrichting van ons nieuwe kantoorpand. Op een fijne nuchtere manier heeft zij ons wensenpakket boven tafel gekregen en dit op een frisse, creatieve en eigenwijze manier vertaald in een interieurvoorstel. Haar grote kracht kwam naar voren tijdens de realisatie van het voorstel. Ruudje heeft vele goede en vooral nuttige contacten. Zij heeft gezorgd dat de juiste mensen bij de inrichting betrokken werden. Daarnaast kon zij ook prima opschieten met de mensen die door ons naar voren werden geschoven. De inrichting van het pand is voor ons zo goed als vlekkeloos verlopen. Ruudje nam de planning en de zorg voor de uitvoering voor haar rekening en hield ons goed op de hoogte van de voortgang. Indien nodig schakelde zij ons in. Uiteindelijk heeft alles geleid tot een zeer representatief kantoor, dat uitstekend aansluit op de cultuur en de gewenste uitstraling van onze organisatie. Wij voelen ons er bijzonder goed thuis.

Met vriendelijke groet,

Michel Koning
Directeur VALORI Nieuwegein

boederij Wijde Wormer

3D en ontwerp

Ruud Hofstee heeft ons geweldig geholpen met de transformatie van onze oude stolp naar een moderne woning met behoud van veel authentieke details. Het leuke was dat ze over veel zaken een uitgesproken mening had maar daarnaast ook goed luisterde naar onze ideeën. We kwamen zo altijd tot een goed en werkbaar compromis. Met name haar adviezen over bijvoorbeeld plaatsing van ramen in verband met de lichtinval waren naar later bleek zeer doordacht evenals haar kleuradviezen. En.... ook van groot belang, op de kosten van de hele verbouwing was de rekening zeer bescheiden. Het bleek dus een prima idee om Ruud in te schakelen!"

Theo van Eerden en Ellen Romeijn.

huis Zoetermeer

re-styling

Ruudje,

 

Veel dank. 

Het is altijd even afwachten of het tussen ons zou klikken.

Bij mij begon het eigenlijk al bij jouw website. Een jong iemand zou met hippe dingen komen. Die tijd hebben we gehad. Voor Marianne was het ook direct bij de eerste ontmoeting goed. Zij was wat sceptisch omdat bij de vele TV-inrichting shows veel wat haar niet beviel.

Zeker die van Jan des Bouvrie vond ze maar gewoontjes.

Ook de huidige inrichters slaan de plank flink mis. Het is wel mooi maar niet leefbaar! 

 

Bij ons was/ is het goed dat we nu eigenlijk terug bij af zijn. En dan bedoel ik dat de kamer nu weer ‘leeg’ is. Zelf kon ik dit niet ‘doordrukken’; daarvoor hebben we dan een autoriteit nodig. En ook ik zou met hetzelfde weer geschoven hebben wat echt nergens toe zou leiden.

 

Hartelijke groet, Wally

Please reload

bottom of page